Preskočiť na hlavný obsah
SK

Doména gov.sk je oficiálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

Ministerka Remišová: Pokračujeme v transparentnom obsadzovaní IT pozícií, hľadáme dvoch členov predstavenstva Slovensko IT

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyhlásilo výberové konanie na dvoch členov predstavenstva štátnej akciovky Slovensko IT. Pokračuje tak v transparentnom obsadzovaní IT pozícií tak, aby pre štát pracovali tí najlepší s chuťou meniť veci k lepšiemu. Jeden z vybraných členov predstavenstva sa stane generálnym riaditeľom spoločnosti, druhý bude prevádzkovým riaditeľom.

 „IT služby musíme dostať v 21. storočí na úroveň, akú si všetci zaslúžime a akú potrebujeme. Nejde to však bez kvalitných ľudí so záujmom veci meniť a prinášať nové nápady a riešenia. Preto potrebujeme pracovné pozície obsadzovať skutočne kvalitnými IT odborníkmi, aby sme sa ako krajina posúvali stále vpred,“ uviedla vicepremiérka a ministerka pre informatizáciu Veronika Remišová.

Rezort informatizácie vyhlásil výberové konanie na dvoch členov predstavenstva spoločnosti Slovensko IT so sídlom v Košiciach. Hlavnou podmienkou prijatia sú skúsenosti v IT oblasti, ako aj minimálne päťročná prax na riadiacej pozícii. Kandidáti musia mať vedomosti o organizácii riadenia a manažmente obchodných spoločností, ako aj o finančných nástrojoch potrebných pre efektívne spravovanie spoločnosti. Ich pozícia si tiež vyžaduje organizačné a rozhodovacie schopnosti, vysokú mieru zodpovednosti či pokročilé komunikačné a prezentačné zručnosti. Podmienkou je tiež vysokoškolské vzdelanie II. stupňa ekonomického alebo technického smeru či odboru, ktorý je zhodný alebo príbuzný s oblasťou činnosti firmy. Výberové konanie je pre záujemcov otvorené do 5. februára 2021. Všetky potrebné informácie sú zverejnené na stránke https://www.mirri.gov.sk/ministerstvo/slovensko-it-a-s/.

Spoločnosť Slovensko IT poskytuje komplexné IT služby, inovácie a cloudové riešenia v prospech občanov i podnikateľov. Ide o služby od digitálnych inovácií, v prípade ktorých robí výskum, vývoj a ich samotnú realizáciu, cez efektívne a funkčné softvérové riešenia až po najvyššiu možnú ochranu informácií a dát pred narušením. Služby, ktoré košická firma ponúka, sú user-friendly, jednoduché a praktické. Slovensko IT je spoločnosť, ktorá zohrá kľúčovú rolu v budovaní lacnejších, modernejších a flexibilnejších štátnych informačných systémov.

Medzi hlavné úlohy predstavenstva patrí výkon činnosti štatutárneho orgánu akciovej spoločnosti, obchodné vedenie spoločnosti, výkon zamestnávateľského práva, vydávanie vnútorných predpisov spoločnosti a iné.